Intresserad av att lära dig mer om endocannabinoider? Låt oss då kolla in vad 2-AG är och hur det fungerar.

2-Arachidonylglycerol eller 2-AG är en av de huvudsakliga endocannabinoiderna, tillsammans med anandamid. 2-AG fungerar genom att interagera med CB-receptorerna som finns i både det centrala- och perifera nervsystemet i våra kroppar. 2-AG är en full agonist för både CB-receptorer såväl som det är den primära bindande molekylen för CB2-receptorn.

Det endocannabinoida systemet är inte något du får från att konsumera cannabis. Vi har alla ett endocannabinoidsystem som ansvarar för att upprätthålla balansen i våra kroppar. Cannabinoider och endocannabinoider fungerar genom att fästa sig själva på receptorerna som finns kring det endocannabinoida systemet. När endocannabinoiderna och cannabinoiderna fäster sig till receptorerna, uppstår en kemisk reaktion. Det är denna kemiska reaktion som producerar förändringar i våra kroppar. Endocannabinoider och cannabinoider är som nycklarna som låser upp receptorerna, som är som lås. Cannabinoider förekommer i cannabisväxten, och endocannabinoider produceras av våra kroppar.

2-AG är en del av molekylgruppen som kommer från arakidonsyra eller två andra 20-carbon essentiella fettsyror, som är kända som DGLA och EPA. Dessa molekyler är kända som eikosanoider och är oxiderade versioner av de essentiella fettsyrorna. De spelar komplicerade men viktiga roller i olika kroppsprocesser som inkluderar inflammation och immunitet.

2-AG är en av de mest rikliga endocannabinoider som finns i våra kroppar och spelar en viktig roll i regleringen av aptit, smärthantering och immunsystemets funktioner. Det finns flera olika sätt som du kan boosta nivåerna av 2-AG i din kropp. Cannabis är ett bra sätt för att hjälpa till att boosta och stötta ditt endocannabinoida system, men det finns även andra sätt du kan hjälpa ditt endocannabinoida system på, utan cannabis. Nedan är tre olika sätt som du kan höja dina nivåer av 2-AG på:

1. Din kost – Eftersom 2-AG mestadels är gjort från fetter, eller metaboliserad linolsyra, så kan du äta livsmedel som är rika på linolsyror såsom ägg, höns, spannmål och hampafrön. För att höja dina nivåer av 2-AG är en kosthållning rik på omega-6 essentiella fettsyror ett bra sätt att börja. Kom ihåg att konsumera likvärdig mängd av omega-3 och omega-6 fettsyror för att få ut det mesta av ditt endocannabinoida system.

2. Probiotika – Viss forskning föreslår att probiotika hjälper till att öka uttrycket av CB2-receptorer som är lokaliserade i magen. Du kan äta probiotisk mat såsom purjolök, kronärtskocka, lök och vitlök. Det hjälper även att äta mycket av fiberrika grönsaker.

3. Sömn – Sömn är en essentiell ingrediens för att upprätthålla din kropps nivåer av 2-AG och upprätthållandet av balansen i ditt endocannabinoida system. Se till att du får ett regelbundet antal timmar med bra sömn varje dag.